* Compania raportează creșteri semnificative față de primul semestru al lui 2020, care în contextul pandemic a reprezentat o creștere spectaculoasă pentru S&T România
* Creștere a cifrei de afaceri cu 8% iar profitul net a crescut cu 72% față de aceeași perioadă a anului trecut
* Cash flow-ul operational a fost îmbunătățit cu peste 100%
* Anul trecut, S&T România a achiziționat 2 companii locale, valoarea investiției fiind de 12 mil euro, finanțarea fiind 50% din surse proprii și 50% din surse din cadrul grupului
* Până la finalul anului 2021, S&T România are în plan achiziția unei companii locale care va completa portofoliul
Compania de tehnologie S&T România, partea a grupului S&T AG (ISIN: AT0000A0E9W5, WKN: A0X9EJ, simbolul la Bursa de Valori: SANT) și unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C de pe piața locală, încheie prima jumătate a anului 2021 cu rezultate remarcabile, cifra de afaceri a crescut cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind estimată o creștere de 35% până la finalul anului 2021. Profitul net a înregistrat o creștere de peste 100% fiind estimată o creștere de 397,5% până la finalul anului. Și din punct de vedere al numărului de angajați, compania a înregistrat o crestere spectaculoasă, de la 183 de persoane în 2020 la aproximativ 280 de persoane în 2021.
“Investițiile realizate în 2019 și 2020 prin care compania a achiziționat 2 companii locale, respectiv Cronus eBusiness și Kapsch CarrierCom încep să ajungă la maturitate. Industria IT&C a cunoscut începând de anul trecut o perioadă efervescentă, iar rezultatele financiare ale S&T România dovedesc că direcția de business asumată anul trecut a fost în concordanță cu oportunitățile oferite de acest context. Acesta este un semnal excelent pentru compania nostră, ceea ce ne încurajează să mergem în aceeași direcție, având în plan ca până la finalul anului 2021 să achiziționăm o companie locală care ne va completa portofoliul.” a declarat Nicoleta Macovei, CEO-ul companiei.
De altfel, și cifrele înregistrate la nivelul grupului sunt impresionante. S&T AG încheie prima jumătate a anului 2021 cu o creștere de 11.5%, la 600.6 milioane de euro (față de 538.7 milioane de euro în anul precedent), și EBITDA în creștere cu 12.2%, la 58.3 milioane de euro (față de 52.0 million în anul precedent). În ciuda crizei cipurilor, marja brută , de 38.8%, este aproape la același nivel cu cea de anul trecut, iar câștigul pe acțiune (undiluted) a crescut cu 6.7% la 0.32 euro (față de 0.30 euro anul trecut).
Un semn deosebit de bun pentru Grupul S&T îl reprezintă creșterea semnificativă a comenzilor aflate în desfășurare la 1,137 milioane de euro, începând cu 30 iunie 2021, de la 927 milioane de euro la data de 31 decembrie 2020. Au fost înregistrate comenzi noi, în valoare totală de 406 milioane de euro, numai în al doilea trimestru al anului. Cererea mare poate fi pusă pe seama companiilor industriale aflate în plină dezvoltare, care își stimulează creșterea cu ajutorul produselor IoT, precum și pe seama planurilor de creștere la nivel global, menite să accelereze redresarea economică impusă de criza provocată de COVID-19.
Cererea mare de soluții IoT confirmă faptul că Grupul S&T este bine poziționat pe piață și are perspective excelente de creștere. Fără criza curentă a cipurilor, ar fi posibilă o creștere și mai puternică pe termen scurt. În al doilea trimestru al anului, de exemplu, nu au putut fi realizate sau au fost amânate pentru lunile următoare comenzi în valoare de 38.3 milioane de euro. S&T depune eforturi susținute pentru a finaliza comenzile amânate în viitorul cât mai apropiat și investește în noi lanțuri de aprovizionare și în adaptarea produselor.
“Creșterea venitului și accelerarea rapidă a comenzilor primite în prima parte a anului sunt un punct bun de pornire pentru creșterea de 12% pe care o vizăm pentru 2021. Criza cipurilor cu care ne confruntăm momentan ne diminuează în oarecare măsură aceste perspective bune, întrucât întârzie livrările și încetinește o creștere și mai puternică, pe care o preconiza situația foarte bună a comenzilor. Chiar și așa, ne-am atins obiectivele pentru 2021, și anume un venit de 1,400 milioane de euro, cu EBITDA de 140 million de euro. Reconfirmăm, de asemenea, că obiectivul nostrum pe termen mediu este de a realiza un venit de 2 miliarde de euro în 2023, cu EBITDA de cel puțin 220 de milioane de euro.” a declarat Hannes Niederhauser, CEO al grupului S&T AG.
Despre S&T România
S&T România face parte din grupul internațional S&T AG, un furnizor de soluții IT cu peste 5.000 de angajați, care operează în 32 de țări din întreaga lume. Majoritatea acțiunilor S&T AG sunt deținute în regim de freefloat (68%), o parte sunt detinute de fonduri de investitii precum Allianz Global Investors GmbH si BNP Paribas Asset Management iar restul se află în proprietatea Ennoconn Corporation, subsidiară a companiei taiwaneze Foxconn – în prezent cel mai mare producător mondial de componente electronice pentru companii de tehnologie din intreaga lume. Printre clientii Foxconn se numara companii precum Apple, Hewlett Packard şi Dell.