Profil companie

Obiectivul nostru este să ajutăm clienții să-și îmbunătățească performanțele afacerii prin implementarea și utilizarea eficientă a celor mai avansate soluții din domeniul IT.


Kontron Services Romania (fosta S&T Romania) a fost înfiinţată în 1994 ca filială a S&T System Integration & Technology Distribution AG - Austria. Compania s-a dezvoltat continuu de la stadiul iniţial de distribuitor IT, făcând progrese rapide către atingerea obiectivului corporaţiei de a-şi extinde poziţia de lider în furnizarea de consultanţă, soluţii şi servicii IT în Europa Centrală şi de Est şi în regiunea ţărilor vorbitoare de limbă germană.
Kontron Services Romania este un integrator de sistem major pe o piaţă cu un înalt nivel de competitivitate. Compania oferă o gamă variată de servicii de consultanţă IT, dezvoltă şi implementează soluţii personalizate şi le asigură clienţilor asistenţă non-stop.
Kontron Services Romania dispune de un portofoliu vast de servicii IT cu valoare adăugată care include: consultanţă, training pentru clienţi, instalare şi întreţinere, servicii de garanţie şi post-garanţie, management de proiect, cursuri şi suport profesional în domenii conexe, precum networkingul şi sistemele de operare.
De asemenea, Kontron Services Romania este un centru de near shoring ce răspunde solicitărilor primite din pieţele IT din Europa. Compania oferă servicii de dezvoltare software, project management şi servicii de consultanţă asociate.
Soluţiile IT alese şi implementate cu grijă răspund schimbărilor dinamice ale mediului de afaceri. Kontron Services Romania şi-a dovedit competenţa în furnizarea unor astfel de soluţii IT şi poate fi partenerul potrivit care vă poate ajuta să fiţi rapid prezent pe piaţă astfel încât să obţineti rezultate superioare.

Avantajul competiţional al S&T România se datorează:Avantajul competiţional al S&T România se datorează:

 • personalului bun cunoscător al produselor de la mai mulţi furnizori şi combinaţiei eficiente de competenţe
 • portofoliului vast de produse de marcă, unele dintre ele distribuite în exclusivitate de S&T
 • capabilităţilor sale financiare bune
 • experienţei în gestionarea proiectelor mari
 • capacităţii dovedite de a minimaliza riscurile tehnice, operaţionale şi financiare în proiecte complexe
 • prezenţei locale puternice, care permite companiei să analizeze informaţiile de piaţă internă şi să abordeze în mod flexibil cerinţele clienţilor.


Misiune

misiune

Ne dorim să rămânem principalul integrator de soluţii şi servicii IT din România, care furnizează strategii, procese de business şi sisteme IT necesare companiilor de stat și private, mari şi mijlocii.


Evenimente importante

Istoric

De la înființarea sa, S&T România a crescut atât organic cât și prin achiziții.

 • 2020
ACHIZIȚIA CRONUS eBUSINESS

S&T România a achiziționat Cronus eBusiness, o companie românească cu peste 20 de ani de activitate, având expertiză avansată în  zona soluțiilor de comunicații (voce, video, comunicatii unificate), centre de date și virtualizare, securitate cibernetică.

 • 2019
FUZIUNEA CU KAPSCH CARRIERCOM ROMÂNIA

S&T România a fuzionat cu Kapsch CarrierCom România, divizia din România a grupului austriac Kapsch, furnizor de echipamente și soluții pentru operatorii telecom și soluții de comunicații pentru transporturi.

 • 2018
ACHIZIȚIA COMPANIEI FAIR VALUE

S&T România anunță achiziția companiei românești Fair Value, unul dintre cei mai cunoscuţi parteneri ai companiei germane SAP de pe piaţa locală.

 • 2016
ASOCIEREA CU KONTRON AG

S&T AG a preluat acțiuni în Kontron AG, unul din liderii mondiali în domeniul computerelor încorporate și și-a mărit portofoliul de tehnologie proprietară în segmentele de aparate de uz casnic, cloud security, software și energie inteligentă. Această mișcare a transformat S&T în unul dintre furnizorii de bază pe piețele internaționale de tehnologie, Industrie 4.0 și IoT (Internet of Things).

 • 2014
S&T ROMANIA PREIA ACTIVITATEA IT A QUALITY BUSINESS SOLUTIONS

Quality Business Solutions este o companie romaneasca furnizoare de soluții inteligente de management al centrelor de date și servicii de implementare si mentenanta a infrastructurii.

 • 2011
S&T DEVINE MEMBRĂ A GRUPULUI QUANMAX

S&T devine membră a grupului Quanmax, care în 2012 preia numele de S&T A.G.

 • 2007
S&T ACHIZIŢIONEAZĂ IMG GROUP

Information Management Group (IMG) este o companie internaţională de consultanţă specializată în generarea şi implementarea de modele de afaceri inovative în procese şi sisteme. Datorită echipei sale de 1.200 consultanţi SAP/ERP, S&T Group se situează printre cele mai importante firme de consultanţă SAP din Europa.

 • 2003
S&T ACHIZITIONEAZA FILIALELE FUJITSU SERVICES DIN SAPTE TARI, INCLUSIV ROMANIA

Aceasta achizitie, cea mai importanta realizata de S&T in intreaga sa existenta, a consolidat substantial prezenta pe piata a companiei in Europa Centrala si de Est si a deschis noi piete pentru grupul S&T. Dupa achizitia reprezentantei locale a companiei Fujitsu Services, S&T Romania a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata IT locala datorita puternicelor sale capacitati de integrare a sistemelor.

 • 2002
FUZIUNEA S&T ROMANIA CU PLAUT CONSULTING

Aceasta alianta a permis S&T si Plaut sa ofere servicii de consultanta clientilor ambelor companii datorita accesului la un numar sporit de resurse si expertizei IT care acopera o gama mai vasta de domenii.

 • 2001
ACHIZITIA FIRMEI ROMANESTI NETWAY COMPUTER SYSTEMS

Aceasta achizitie a consolidat strategia S&T privind activitatea sa de baza – solutiile IT – si a accelerat focalizarea companiei pe oferte de solutii IT complet integrate.

 • 2000
S&T ROMANIA DEVINE CENTRUL COORDONATOR AL S&T PENTRU REGIUNEA SUD

Ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute de de-a lungul anilor, S&T Romania a devenit centrul coordonator al S&T pentru regiunea Sud. Toate celelalte filiale ale S&T din aceasta zona beneficiaza de consultanta si asistenta din partea echipei din Romania.

 • 1994

S&T AG deschide o filiala, ce ii apartine integral, pe piata din Romania


Parteneriate și certificări

Parteneriate

S&T lucrează îndeaproape cu parteneri strategici selectați, pentru care S&T este, de asemenea, un partener cheie și care, la fel ca S&T, sunt pregătiți să investească semnificativ în dezvoltarea cu succes a parteneriatului. Unii dintre partenerii strategici actuali ai S&T sunt mărci internaționale precum Dell Technologies, HPE, SAP, Microsoft, Oracle, Cisco, VMWare etc.
S&T dezvoltă soluții individuale pentru clienții săi pe baza tehnologiilor recunoscute și testate de la acești parteneri. Acest lucru oferă clienților securitatea și conformitatea cu standardele globale (spre deosebire de sistemele brevetate) precum și posibilitatea de a utiliza numai cea mai recentă tehnologie în orice moment.
Certificările aduc recompense valoroase și măsurabile unei organizații.Ca integrator, este foarte important să dovedim capacitatea de a gestiona o gamă largă de soluții și produse de la diferiți furnizori, de a le integra și implementa în proiecte de succes. Pentru S&T România, îmbunătățirea continuă a portofoliului de certificări este o necesitate.
Parteneriatele noastre active:
■ Check Point 3 Stars Partner
■ CISCO Gold Partner
■ Cynet Silver Partner
■ Dell Technologies Titanium Partner
■ Forcepoint Platinum Partner
■ Fujitsu Partner
■ HP Inc. Silver Partner
■ HPE Gold Partner
■ Lenovo Partner
■ Microsoft Gold Partner
■ Oracle Partner
■ SAP Gold Partner
■ Symantec Corporate Reseller
■ Veeam Gold Partner
Veeam Software este o companie privată de tehnologie ce dezvoltă software de management de backup, disaster recovery și virtualizare pentru medii virtuale VMware și Hyper-V. S&T România este partener autorizat Veeam Software.
■ Partener VMware Advanced